maandag, 22. juni 2009 - 8:34

Fietsen door de Westerschelde-tunnel

Omstreeks 21.25 uur zondagavond kwam er een melding binnen bij de Zeeuwse politie dat er een man door de Westerscheldetunnel zou fietsen.

Agenten gingen ter plaatse. De tunnel was al afgesloten voor alle verkeer. De agenten reden de tunnel in en troffen halverwege een fietsende man aan. De man fietste keurig aan de kant. Hij werd aangeroepen door de agenten, maar reageerde hier in eerste instantie niet op.

Pas toen er echt benadrukt werd dat hij direct moest stoppen bracht hij, zonder iets te zeggen, zijn fiets tot stilstand. Tot grote verbazing van de agenten gaf de man aan dat hij nergens had gezien dat men niet mag fietsen door de tunnel.

De agenten maakten de man duidelijk dat dit toch echt niet de bedoeling was en zij hebben de fietser meegenomen in hun dienstauto. Ietwat verfrommeld, vanwege de kleine behuizing in de politieauto, hebben de agenten de man afgezet op het Tolplein. Voor het fietsen op een autoweg kreeg de man een bekeuring van € 95,-.

Daarna kon hij zijn weg weer vervolgen. De man was afkomstig uit Zwolle en was 39 jaar oud. Hij was vanuit zijn woonplaats vertrokken naar Antwerpen en vanuit daar naar Zeeuws-Vlaanderen gefietst. Nu wilde hij weer terug naar Zwolle.
Provincie:
Tag(s):