donderdag, 28. mei 2009 - 22:21

GaiaPark Kerkrade Zoo presenteert DinoDome

Kerkrade

Dierentuin GaiaPark Kerkrade Zoo heeft een wel heel bijzonder project geopend: DinoDome. Hoewel de titel Europa’s grootste indoor DinoSpeelpark al aangeeft hoe gigantisch dit project is, overtreft de DinoDome de stoutste verwachtingen.

Sinds 1 mei is het voor de bezoekers van GaiaPark mogelijk om het speelgedeelte te betreden. Op woensdag 27 mei werd de DinoDome officieel geopend door de burgemeester van Kerkrade Jos Som. Van het gigantische nettenwoud met levensgrote dinosaurussen, de state-of-the art vergaderzalen Terra en Acacia en het bijzondere GaiaTheater tot de zelfs volledig in detail gethematiseerde Dino-toiletten!

Rob Huppertz, Algemeen Directeur GaiaPark: “De markante contouren van het gebouw zijn vanaf begin dit jaar al goed te zien, waardoor menig bezoeker geruime tijd al met spanning heeft gewacht op de opening van deze bijzondere speelvoorziening. Zeker onze kleine bezoekers. En niet alleen wij zijn onder de indruk, iedereen die al een kijkje heeft mogen nemen in het gebouw spreekt zich vol lof uit. Schetsen kunnen een goede impressie geven, maar je moet daadwerkelijk een stap in de Dome hebben gezet, wil je zelf ervaren hoe spectaculair het is!�

Bij het betreden van de DinoDome maken de 18meter hoge bijzondere koepelconstructie, het daglichtinval, de dinosauriërs en de vele rotspartijen met levend groen indruk. Binnen in de Dome valt je oog vervolgens op het immens grote nettenwoud waar kinderen zich heerlijk in kunnen uitleven. Hier bevindt zich o.a. de levensgrote Brachiosaurus met een hoogte van maar liefst 14m, die voor veel extra speelplezier zorgt. Eenmaal in de buik van deze gigant is een afdaling van de glijbaan de enige mogelijkheid om deze dinosaurus te verlaten. Om helemaal tot boven in de 12m hoge torens te komen, dienen de wiebelende touwbruggen te worden overwonnen. Een mooi uitzicht over de Dome is de beloning die volgt. Maar pas op, vanuit die hoogte word je in de gaten gehouden door de onze negen vliegende reptielen; de Pterosaurussen.

Naast het klauterwoud zorgt de Dome ook nog voor de nodige waterpret. Kinderen kunnen langs een 5m hoge waterval varen die uitmondt in een riviertje. Hierin houdt de Mosasaurus, Limburgse bekendste reptiel uit het Dinosaurustijdperk, zich schuil. Eenmaal weer aan wal gekomen, staat de vraatzuchtige T.rex je op te wachten.

Ook de kleinere onder de dinosaurussen hebben een passend plekje gekregen in de Dome. Van de ranke Compsognatus tot de compacte Protoseratops, over elk kom je iets te weten. Wie nog meer wil zien van de diversiteit van het Dinosaurustijdperk mag zeker het DinoPanorama niet missen.

In een 30m lange wandschildering zitten ruim 25 verschillende dinosaurussen verstopt. Daarnaast wordt hier een schitterende dinosaurusfilm - een door GaiaPark gecompileerde weergave van Disney’s animatiefilm Dinosaur – getoond. Wie een aandenken wil aan dit avontuur, kan zijn hart ophalen in de unieke DinoShop.

In de Dome is naast de speelvoorziening ook een uniek concept neergezet t.b.v. congres- en vergaderfaciliteiten. Centraal in het gebouw staat het GaiaTheater (250 pax.), een buitengewoon bijzonder auditorium, die ingezet kan worden voor congressen of bedrijfspresentaties. De state-of-the-art vergaderzalen Terra en Acacia doen ook hun naam eer aan. Bij het betreden van de zaal Terra zorgen de prachtige, met leem gestuukte muren voor een ‘Down to Earth‘ rustgevende sfeer.

De zaal Acacia straalt met de imposante houten muren de robuustheid van deze prachtige, inheemse boom uit. Het ‘buitengevoel’ wordt daarnaast benadrukt door de vele ramen, lichtinval van buiten en omringende natuur. De directe verbinding en ultieme combinatie met Kasteel Erenstein en ZooHotel Brughof in het nieuwe concept Hof van Gaia maakt het geheel compleet en uniek binnen de internationale congres- en vergadermarkt en verblijfsrecreatie: vergaderen, logeren en dineren tussen de dieren!

Kortom, volop speelplezier, speciale architectuur, bijzonder meubilair, unieke vergaderfaciliteiten, natuurlijk materiaalgebruik, de allernieuwste licht- en geluidstechniek en dat alles in Nederlands mooiste dierentuin.
Provincie:
Tag(s):