zaterdag, 2. mei 2009 - 12:41

Geplande overval op goudsmid verijdeld

Zwolle

Met de aanhouding van twee mannen uit Rotterdam, twee mannen uit ’s-Gravenhage en een man uit Schiedam, allen in de leeftijd van 17 t/m. 33 jaar, is vorige maand een geplande ‘early morning’ overval op het bedrijf van een juwelier/ goudsmid aan de Rieteweg in Zwolle voorkomen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Bij een onderzoek naar een autodiefstal in Den Haag, waarbij één van deze mannen werd aangehouden, kwam informatie naar voren die, na verder onderzoek door Politie IJsselland, o.l.v. het Openbaar Ministerie in Zwolle - Lelystad, tot deze aanhoudingen leidde.

Bij zoekingen in de woningen van deze vijf verdachten werden o.a. een verboden en voor afdreiging geschikt luchtdrukpistool, gestolen sieraden, juwelen en paspoorten, bivakmutsen en ongeveer een kilo cocaïne in beslaggenomen.

Twee van de vijf verdachten blijven ingesloten. Eén van hen wordt ook verdacht van betrokkenheid bij vijf overvallen in Leeuwarden. De andere drie zijn in vrijheid gesteld. Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):