zaterdag, 4. juli 2009 - 2:46

Gezellige snuffelmarkten in Vlissingen

Vlissingen

Op 8 juli, 5 augustus, 2 september en 7 oktober 2009 worden rommelmarkten georganiseerd op de Oude Markt in Vlissingen. Deze zijn voor jong en oud. De markten vinden plaats van 13.00 tot 17.00 uur en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Het initiatief voor de vrijmarkten komt van Heleen Hagesteijn en Victor Geldof.

Tijdens de vrijmarkten geldt een aantal regels. Zo moeten deelnemers opletten waar zij op straat gaan zitten zodat de ingangen van de winkels en woningen, vrij toegankelijk blijven voor het publiek. De deelnemers moeten hun spullen uitstallen op de grond en niet op tafels of aanhangwagens, kramen en dergelijke. Aanmelden is niet nodig. Wie wil meedoen mag gewoon zijn spullen uitstallen.

Het verkopen van etenswaren en alcohol is in verband met de warenwet verboden. Commerciële verkopers hebben bovendien een vergunning nodig voor verkoop van spullen.

Medewerkers van de gemeente zien tijdens de vrijmarkt toe op een ordelijk verloop. Alle verkopers moeten hun aanwijzingen opvolgen. Ook wordt erop gelet dat de hulpdiensten bij calamiteiten snel en ongehinderd bij de plek des onheils kunnen komen.

Na afloop van de vrijmarkt moeten alle deelnemers hun afval zelf meenemen.
Provincie:
Tag(s):