zaterdag, 9. mei 2009 - 9:35

Grote brand Roosendaal

Roosendaal

Zaterdagochtend is het evenementencentrum ZuidWestHallen in Roosendaal door een grote brand getroffen.

Het pand staat aan de Commandobaan. De brand ontstond rond 05.30 uur.

Op de snelweg A58 die er vlak naast loopt, kan minder hard gereden worden en er is in beide richtingen maar een rijbaan open.

Voor zover bekend waren er geen personen in het pand aanwezig. Het pand zou komende week tegen de vlakte gaan om ruimte te maken voor appartementen en een school.

Bij de brand ontstond wel een hevige rookontwikkeling, maar volgens de politie heeft de brandweer geen schadelijke stoffen gemeten. De windrichting is erg gunstig, want de rook gaat niet in de richting van de woonwijk en niet in de richting van de snelweg.

Wel laat de politie weten dat er bij de brand ook een enorme zwarte rookpluim ontstond, die in de wijde omtrek te zien was. Dit was het gevolg van het teerdak van het complex, dat ook in brand stond. Het is niet schadelijk, maar om te voorkomen dat kleine deeltjes in huizen terecht zouden komen, werd mensen in de woonwijk aangeraden om ramen en deuren dicht te houden.

Rond 09.30 uur kon het sein 'brand meester' gegeven worden. De brandweer is nu druk aan het nablussen. Doordat er tijdens de brand in het pand her en der instortingen zijn geweest, is het nog onduidelijke wanneer de Technische Recherche het pand in kan voor onderzoek.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):