vrijdag, 13. maart 2009 - 9:03

Het “Witte Goud� is aanleiding om samenwerking te bespreken

In de task force uwnieuwetoekomst werken de Zeeuws-Vlaamse gemeenten en het bedrijfsleven samen aan de promotie en regionale economische ontwikkeling van Zeeuws-Vlaanderen. Om de positie van de grensregio Zeeland-Vlaanderen verder te versterken zijn goede contacten en brede samenwerking nodig.

De Zeeuws-Vlaamse burgemeesters hebben daarom de Commissaris van de Koningin in Zeeland, de gouverneurs van Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen en de burgemeesters uit Zeeland en de Vlaamse grensstreek uitgenodigd voor een bijeenkomst om elkaar over en weer te informeren en inspireren. Dit gebeurt onder het genot van een aspergelunch op zaterdag 21 maart.

De burgemeesters willen hun bestuurlijke collega’s in een ontspannen, informele sfeer laten genieten van de Zeeuws-Vlaamse gastvrijheid en het typische culinaire streekproduct. De start van het aspergeseizoen is aangegrepen om het samenzijn te organiseren. In één van de restaurants die traditioneel het ‘witte goud’ serveert, is de bijeenkomst gepland.

Tijdens de bijeenkomst staat niet alleen het proeven van de eerste asperges van dit jaar op het menu, maar is het de bedoeling met elkaar te spreken over de thema’s samenwerking en promotie van de Zeeuws-Vlaamse streek.

De burgemeesters zijn verheugd dat de meeste genodigden van de uitnodiging gebruik zullen maken. De organisatie is in handen van de taskforce uwnieuwetoekomst.
Provincie:
Tag(s):