zondag, 16. augustus 2009 - 17:27

Honda fopt ook FC Utrecht

(Elfvoetbal) FC Utrecht heeft verzuimd aan kop te komen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ton du Chatinier leek op weg naar de derde zege op rij, maar wie anders dan Keisuke Honda bezorgde VVV-Venlo opnieuw een puntje: 2-2.

De technische staf van FC Utrecht had gekozen voor Jacob Lensky en Barry Maguire, wat ten koste ging van Mihai Nesu en Gregoor van Dijk. De wisselingen pakten echter in het begin niet goed uit. Honda gaf na drie minuten een briljante steekbal op Sandro Calabro, die ontsnapt was aan zijn belager en de buitenspelval. De spits was een stapje eerder bij de bal dan de uitkomende Michel Vorm en tikte hem langs de Oranje-goalie: 1-0.

De felbegeerde Honda lag daarna compleet aan banden bij uitblinker Michael Silberbauer. De Deen haalde daarmee de angel uit het spel van de Venlose formatie, die nog nauwelijks aan voetballen toekwam. Utrecht ging uiteraard direct na de vroege tegengoal op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg zette druk en werd vooral gevaarlijk bij dode spelsituaties.

Jacob Mulenga kopte uit een corner goed in, maar Diogo Viana redde op de lijn. Even later was het Silberbauer die het uit een hoekschop probeerde. Dit keer lag Dennis Gentenaar dwars. Ook Nana Asare kreeg nog een aardige kans, maar schoot over. Lang kon VVV de druk niet bolwerken. Na veertien minuten werd Dries Mertens op rechts weggestuurd door Mulenga en schoot via het been van Niels Fleuren raak.

De 2-1 hing daarna in de lucht, maar Mertens schoot rakelings langs en Ricky van Wolfswinkel wist een vrije kans niet te benutten omdat hij schrok van de geboden ruimte. Vlak voor rust leek de verdiende goal te vallen. Een kopbal van Jan Wuytens belandde echter op de lat boven de kansloze Gentenaar. De keeper moest een kwartier na rust alsnog grabbelen. Mertens schoot een vrije trap vanaf twintig slim langs de muur in de verre hoek: 2-1.

Daarna een opvallend moment. Miljoenenaankoop Van Wolfswinkel moest - tot zijn eigen verbazing - naar de kant. Du Chatinier bracht Leroy George in, die weer bij de selectie zat na een tijdje bij het tweede te hebben gespeeld. Utrecht vergat daarna door te drukken en het duel te beslissen, waardoor de vele scouts toch kregen waar ze voor gekomen waren. Honda schoot vanuit het niets zomaar van grote afstand op doel en zag zijn inzet fraai in de kruising achter Vorm slaan.
Categorie:
Tag(s):