maandag, 19. oktober 2009 - 21:41

Houthakkers strijden om Nederlands Kampioenschap

Drouwen

Het NK Bosarbeid zal zaterdag worden gehouden bij het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer te Drouwen (Drenthe). Twintig houthakkers uit heel Nederland gaan de strijd met elkaar aan om uit te maken wie de beste is. Een ieder is welkom om naar deze wedstrijd te komen kijken.

Het evenement start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Vervolgens vindt de prijsuitreiking plaats. De toegang is gratis.

Er zijn een aantal onderdelen met de motorzaag en één met de bijl. De hele dag door zijn er onderdelen om de vaardigheid met de machine van de deelnemers te testen.

De voorronde bestaat uit de volgende onderdelen: Als eerste het ketting wisselen, hierbij is het de bedoeling zo snel mogelijk een nieuwe ketting op de zaag te monteren. Schijven zagen, de deelnemer moet uit een staande stam 10 schijven zagen die op elkaar blijven liggen. Natuurlijk ook hakken, een stam van 20 cm met de bijl door midden hakken. En als laatste de snelheidsbaan, zo snel mogelijk van 5 stammen een schijf afzagen.

In de finale moeten de 10 beste deelnemers een boom omzagen, zo snel mogelijk takken van een boom af zagen, halve schijven zagen en als afsluiting een parcours afleggen met diverse onderdelen.
Provincie:
Tag(s):