vrijdag, 26. juni 2009 - 14:44

Huizinga: 'Toekomst Afsluitdijk is prioriteit'

Er is vandaag een belangrijke stap gezet op weg naar een robuuste Afsluitdijk die naast veiligheid ook andere functies heeft. Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat heeft in Leeuwarden het eindrapport over de toekomstverkenning van de Afsluitdijk in ontvangst genomen.

Het rapport is het resultaat van een brede marktverkenning naar de mogelijkheden die er zijn om méér met de Afsluitdijk te doen nu deze gerenoveerd moet worden. De plannen bevatten ideeën voor innovatie, duurzaamheid, klimaatbest

De staatssecretaris bepleit een voortvarende aanpak van de ontwikkeling van de Afsluitdijk. “Iets meer dan vier jaar tussen de start van de brede inventarisatie en de aanbesteding. Dat is bij een project van een dergelijke omvang en uitstraling niet veel, we maken tempo, volgen zoveel mogelijk de adviezen van de commissie-Elverding en doen dingen gelijktijdig in plaats van na elkaar�. Tijdens haar toespraak gaf staatssecretaris Tineke Huizinga aan dat de betrokkenheid en daadkracht van alle partijen bij de toekomst van de Afsluitdijk groot is. enigheid en economische versterking van de dijk.
Provincie:
Tag(s):