zaterdag, 13. juni 2009 - 17:10

Internationale studenten geven visie op Venloos Kazernekwartier

Venlo

In Venlo zijn sinds vrijdag 35 internationale studenten bijeengekomen op het Kazernekwartier. Deze studenten uit zeven verschillende landen doen voor hun studie mee aan een ideeëncompetitie van de gemeente Venlo en de TU Delft.

Hierbij werken ze in groepen aan een visie en een ontwerp voor de nieuwe invulling van het 22 ha. grote Kazernekwartier, waar onder andere het nieuwe voetbalstadion van VVV-Venlo komt te staan. Voor de start van de ideeëncompetitie bivakkeren ze tot 19 juni in een barak op het Kazernekwartier.

De bijeenkomst vormde de officiële start voor een uitdagend afstudeerproject: maak een visie voor het hele gebied en werk een aantal onderdelen uit. Wat zou er in het Kazernekwartier kunnen verrijzen? Onder begeleiding van twee hoogleraren gaan de studenten uit Spanje, Portugal, Irak, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Nederland de komende maanden aan de slag. Het team studenten vormt één van de teams dat, naast twee professionele bureaus, meedoet aan de ideeëncompetitie.

Op 19 juni presenteren de studenten hun ideeën aan een jury. Op basis van adviezen van de jury werken de studenten op de TU Delft hun ideeën verder uit. Op 30 juli moeten ze hun visie en ontwerp voor het Kazernekwartier inleveren. In september zullen de voorstellen onderdeel uitmaken van een tentoonstelling in de monumentale loods S op het Kazernekwartier.

Het oude en monumentale Frederik Hendrik Kazerneterrein, omgedoopt tot Kazernekwartier, wordt de komende jaren herontwikkeld tot een belangrijke trekpleister van Venlo. Naast een ultramodern voetbalstadion voor VVV-Venlo krijgt het terrein een multifunctionele bestemming met bijvoorbeeld een casino, een hotel, een congrescentrum, enzovoorts.
Provincie:
Tag(s):