woensdag, 28. januari 2009 - 20:00

Krakers bieden “Witboek Kraken� aan wethouder Weterings

Donderdag middag gaan krakers het “Witboek Kraken� aanbieden aan wethouder Rodney Weterings van volkshuisvesting. Het “Witboek Kraken� komt voort uit de kraakbeweging en is een reactie op de negatieve publiciteit waar krakers de laatste maanden mee geconfronteerd zijn en het wetsvoorstel voor een kraakverbod.

Het “Witboek Kraken� geeft een helder beeld van wat kraken inhoud. Het schenkt het aandacht aan vele sociale, maatschappelijke en/of culturele initiatieven welke zijn voortgekomen uit de kraakbeweging ,waaronder ook enkele in 's-Hertogenbosch, en er worden misverstanden omtrent kraken uit de wereld geholpen.

“Witboek Kraken� is een geluid tegen de negatieve publiciteit welke word voortgebracht door bepaalde politici, zoals bijvoorbeeld Jan ten Hopen, Hero Brinkman en Brigitte van der Burg.

De krakers bieden het “Witboek Kraken� aan bij de wethouder omdat zij trots zijn op wat zij door de jaren hebben bereikt en dit graag willen delen met de gemeenschap. Uiteraard zijn zij ook fel gekant tegen een kraakverbod.
Provincie:
Tag(s):