woensdag, 12. augustus 2009 - 9:35

Kuijt in basis, Hunter en Raffie op de bank

(Elfvoetbal) Dirk Kuijt zal vanavond in de spits staan als het Nederlands elftal aantreedt tegen Engeland in de Amsterdam ArenA.

Dat meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant krijgt de aanvaller van Liverpool de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar.

De nieuwe aanwinst van AC Milan maakte de laatste weken weinig serieuze speel- en trainingsminuten mee bij Real Madrid.

Het is trouwens maar de vraag of The Hunter wel in de basis had gestaan als hij wel veel gespeeld had. Kuijt kreeg in de twee voorgaande interlands tegen IJsland en Noorwegen namelijk ook al de voorkeur boven een volledig fitte Huntelaar.

De laatste keer dat hij een basisplaats had in Oranje, was in april dit jaar. Toen versloeg het Nederlands elftal Macedonië met 4-0. Huntelaar had een prima aandeel in die score met een mooie stift. Kuijt scoorde in die wedstrijd overigens twee keer.

Volgens De Telegraaf kan ook Rafael van der Vaart fluiten naar een basisplek. De middenvelder moet vertrekken bij Real en is amper aan spelen toegekomen in de voorbereidingen van de Madrilenen.

In plaats van hem zal Wesley Sneijder achter de spits opdraven. Hij pakte nog wat minuten tijdens de oefencampagne van Real in Amerika.

Door de teenblessure van Mark van Bommel zullen Nigel de Jong en Demy de Zeeuw het verdedigende middenveld vormen. Dit omdat Stijn Schaars net terug is van een knieblessure.
Categorie:
Tag(s):