donderdag, 14. mei 2009 - 14:33

Leefbaar Utrecht eist inzage in e-mailwisseling Wolfsen-AD

Utrecht

Naar aanleiding van het artikel 'Burgemeester Wolfsen en het AD' in het Algemeen Dagblad (AD) van woensdag 14 mei, heeft Stadspartij Leefbaar Utrecht per open brief gevraagd om inzage in de mailwisseling tussen de burgemeester en het AD. Hoofdredacteur Bonjer beticht burgemeester Wolfsen van ‘onparlementair en beledigend taalgebruik’, iets wat wij de burgemeester van de vierde stad van het land zeer aanrekenen mocht dit waar blijken te zijn.

De burgemeester is één van de Utrechtse visitekaartjes, en dient zich ten alle tijde bewust te zijn van die positie. Zeker wanneer het zo iets onbenulligs als zijn eigen ego betreft aangaande een kwestie waar eigenlijk niemand zwaar aan tilde: de pensionkostenregeling voor Wolfsen was conform de richtlijnen van het ministerie en daarmee was - althans voor Stadspartij Leefbaar Utrecht - de kous af.

Totdat de burgemeester zich schuldig maakte aan ‘persbreidel’ en journalisten, bladmanagers en uitgevers van het huis-aan-huisblad Ons Utrecht onder druk zette om een hem onwelgevallig artikel niet te plaatsen. Naar nu blijkt heeft Wolfsen dit wel degelijk ook geprobeerd bij journalisten en de regionaal hoofdredacteur van het AD/UN. Dit gegeven is strijdig met de indruk die burgemeester Wolfsen tijdens het interpellatiedebat van 9 april heeft gewekt.
Provincie:
Tag(s):