vrijdag, 23. januari 2009 - 16:27

'Levende Boeken' in FlevoMeer Bibliotheken

Lelystad

In alle vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek kunnen peuters en kleuters, onder begeleiding, vanaf woensdagmiddag 21 januari kijken naar en genieten van een digitaal en interactief prentenboek.
Op deze wijze laat FlevoMeer Bibliotheek de Nationale Voorleesdagen van start gaan.

De elf 'Levende Boeken' ondersteunen kinderen bij het ontwikkelen van hun woordenschat en bij het begrijpen van het verhaal. Het zijn geanimeerde prentenboeken, waarin het verhaal tot leven wordt gebracht met bewegende figuren, stemmen, geluidseffecten en achtergrondmuziek. Ook worden er tijdens het voorlezen vragen gesteld. Dit stimuleert het taalbegrip op een plezierige manier.

De meeste kinderen vinden het heerlijk om naar verhalen te luisteren. Het is goed voor hun taalontwikkeling en een waardevolle basis voor het leren lezen. Levende Boeken zijn een uitkomst voor kinderen met een kleine woordenschat of een andere vorm van taalachterstand.

Tijdens openingsuren kunnen kinderen samen met hun ouders/verzorgers gratis gebruik maken van deze service. De openingstijden en beschikbare titels zijn te vinden op www.flevomeerbibliotheek.nl.
Provincie:
Tag(s):