donderdag, 5. februari 2009 - 12:07

Liefde èn een voorproefje van de toekomst bij Aviodrome

Lelystad

In de voorjaarsvakantie, van 14 februari t/m 1 maart, staat het luchtvaart-themapark Aviodrome in het teken van de romantiek en van de toekomst.

Op Valentijnsdag kunnen geheime en bekende aanbidders hun liefde verklaren via een videoboodschap vanuit de vliegtuigstoelen. Maar ook voor bezoekers die niet op een roze wolk zweven is er genoeg te doen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om plaats te nemen in de cockpit van diverse vliegtuigen, straaljagers en helikopters. En alle jonge bezoekers worden deze vakantie flink uitgedaagd om goed over de toekomst na te denken, met kans op een gratis kinderproefvliegles!

Valentijnvideo
Voor de mannen en vrouwen van de uitgezonden militairen biedt de Aviodrome gratis toegang om deze dag voor hen aangenamer te maken. De videomail staat geheel tot hun beschikking om hun militaire geliefden in het buitenland een warm hart onder de riem te steken.

Stap zelf in de cockpit
Twee weken lang hebben bezoekers van de Aviodrome iedere dag de kans om in de cockpit van historische vliegtuigen plaats te nemen. Gewoonlijk zijn de cockpits gesloten, maar nu staan de deuren van een aantal vliegtuigen zowel binnen als buiten open voor iedereen.

Zo is het mogelijk plaats te nemen achter de stuurknuppel van een Saab Viggen-straaljager, die sneller dan het geluid vliegt! Of neem plaats in de cockpit van de Boeing 747 Jumbojet. In de cockpit is de bezoeker de gezagvoerder. Er zijn experts aanwezig die alle vragen over de cockpit kunnen beantwoorden.

Vindingrijke toekomstideeën
Jonge genieën krijgen bij de Aviodrome de uitdaging om het vliegtuig van de toekomst te ontwerpen. Een vliegtuig dat vliegt op duurzame energie of misschien een futuristisch uiterlijk heeft; alle kinderen mogen hun visie geven. De meest vindingrijke ontwerpen maken kans op een gratis kindervliegles. Kinderen die thuis het vliegtuig van de toekomst maken en deze meenemen naar de Aviodrome krijgen €1.50 korting op de entree.

Met het oog op de toekomst mogen alle bezoekers een beschrijving geven over hoe zij zichzelf over tien jaar zien. Deze beschrijving wordt bewaard in een tijdcapsule en over tien jaar mogen deelnemers gratis terug komen bij de Aviodrome om hun beschrijving, én de voorspellingen van alle andere deelnemers, terug te lezen.

Iedere dag geopend
Voor meer informatie over de voorjaarsvakantie en het Nationaal Luchtvaart- Themapark Aviodrome kunt u vinden op www.aviodrome.nl of is te verkrijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME/ 0900- 284 63 76 (25 ct. P. min.) of per e-mail via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is in de voorjaarsvakantie iedere dag voor publiek geopend van 10.00- 17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):