donderdag, 20. augustus 2009 - 22:32

Man aangehouden voor afpersen na internetdate

Zevenbergen

De politie heeft afgelopen dinsdag in Zwolle een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor afpersing cq. chantage. De man wordt ervan verdacht een 69-jarige man uit Zevenbergen te hebben bestolen en hem vervolgens hebben gechanteerd. Dit heeft de politie donderdag 20 augustus laten weten.

De gedupeerde en de man zouden elkaar hebben leren kennen via internet door middel van een contactadvertentie en begin juli een afspraak hebben gemaakt. De afspraak vond plaats bij het slachtoffer thuis. Na vertrek van de man bemerkte de bewoner dat er een geldbedrag en sieraden weg waren en vermoedde hij dat de man dit had gedaan.

In de dagen erna werd het slachtoffer benaderd door de man met de mededeling dat hij de sieraden terug kon kopen. Indien het slachtoffer hier niet mee akkoord zou gaan, zou hij de vrouw van het slachtoffer op de hoogte stellen van de afspraak.

Het slachtoffer was hem echter voor geweest. Hij had zijn vrouw in kennis gesteld van het gebeurde en aangifte gedaan bij de politie. Het team pakte vervolgens het onderzoek op en hield de man aan.
Provincie:
Tag(s):