vrijdag, 22. mei 2009 - 16:55

Man gebruikt draadloos internet omwonenden

Epe

Een 33-jarige man uit Epe is woensdagavond 20 mei door de politie aangesproken en gewaarschuwd voor “computervredebreuk�.De man zat vanuit zijn geparkeerde auto, op de Knibbelakker in Epe, op zijn laptop te “internetten� en maakte daarbij gebruik van een niet beveiligde draadloze internetverbinding uit één van de woningen in die straat. Omwonenden informeerden de politie over een verdachte situatie.

Toen de politie arriveerde was de man net vertrokken, maar werd even later aangetroffen op een bankje in het Beekpark aan de Beekstraat in Epe. Ook hier had hij een niet beveiligde draadloze internetverbinding van een nabij gelegen woning in gebruik.

De man heeft zijn activiteiten op last van de politie gestaakt. Hij kreeg een waarschuwing voor computervredebreuk, het overtreden van artikel 138a van het wetboek van strafrecht.

De politie waarschuwt de eigenaren van draadloze internetverbindingen om een goede beveiliging op de apparatuur aan te brengen.
Bij onvoldoende beveiligingssoftware, kunnen anderen op enige afstand van die onbeveiligde apparatuur inloggen op het internet en maken dan gebruik van het IP-adres van de computer in de woning.

Dit kan tot ongewenste en vervelende situaties leiden wanneer de laptopgebruiker bepaalde sites bezoekt, bestanden download of verstuurt, waaronder kinderporno etc.

Voor informatie over een correcte beveiliging kan men terecht op: http://www.digibewust.nl
Provincie:
Tag(s):