vrijdag, 12. juni 2009 - 11:26

Man rijdt op toezichthouder in

Utrecht

De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij met zijn auto op een toezichthouder was ingereden. Rond 18.40 uur kreeg de politie via 112 een melding dat een automobilist op de kruising van de Beneluxlaan met de Admiraal Helfrichlaan was ingereden op een medewerker van de afdeling Toezicht en Handhaving.

De man kon, tijdens het oversteken, nog net op tijd voorkomen dat hij op zijn fiets werd aangereden. Verschillende politie-eenheden zochten, aan de hand van het opgegeven kenteken, in de omgeving. Door een getuige werd de auto op de Van Zeistweg gezien en doorgegeven aan de politie. Even later zagen agenten de bestuurder met hoge snelheid over de Marshalllaan rijden en vervolgens zijn auto in een parkeervak aan de Churchilllaan parkeren.

Bij het zien van de politie zette de verdachte het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de 21-jarige bestuurder uit Utrecht aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering bleek dat de Utrechter ook in het bezit was van een zakje met verdovende middelen.
Provincie:
Tag(s):