maandag, 15. juni 2009 - 11:03

Mexicaanse griep op school in Woerden

Woerden

Bij een vader van een leerling en een leerling van de basisschool Margriet in Woerden is de Mexicaanse griep geconstateerd. Dat heeft de school zondagavond in een brief aan de ouders van alle leerlingen geschreven. Dit maakt het AD vandaag bekend.

De directeur van de basisschool, Harry Vink, vertelt dat de vader die besmet is met het H1N1-virus woensdag een uitstapje naar een kinderboerderij heeft begeleid. ,,Kinderen die intensief contact met de man hebben gehad, zijn allemaal al door de GG en GD onderzocht. Bij een van de kinderen is het virus ook vastgesteld.''

Volgens de directeur zijn de vrouw en de twee kinderen van de besmette man naar alle waarschijnlijkheid niet besmet. De leerling van de Margrietschool is een jongen van zes. ,,Hij wordt door de huisarts behandeld.''

De jongen is vorige week gewoon op school geweest. Zaterdag kreeg hij griepverschijnselen. ,,We hebben contact met de GG en GD en binnenkort worden er waarschijnlijk meer kinderen onderzocht'', aldus De Vink.

In de brief van de Margrietschool krijgen de ouders van leerlingen uit de klas van het besmette jongetje het advies hun kind thuis te houden tot ze weer nader worden geïnformeerd. Volgens de schoolleiding is er geen sprake van paniek. ,,Op het schoolplein was het wel het gesprek van de dag, maar alle ouders zijn vrij rustig'', zegt De Vink.
Provincie:
Tag(s):