woensdag, 1. juli 2009 - 10:14

Misdrijf Klokweg Reuver weer in Opsporing Verzocht

Reuver

In het onderzoek naar de gewapende overval op een woning aan de Klokweg in Reuver vorig jaar, roept de politie wederom de hulp in van het publiek bij het oplossen van dit misdrijf.

Op zaterdag 11 oktober werd de 73-jarige bewoner rond tien voor half twee in zijn woning overvallen en beschoten. Hij raakte hierbij zodanig gewond dat hij enkele dagen werd opgenomen in het ziekenhuis. In het onderzoek gaat de politie uit van poging tot moord. De zaak werd kort geleden heropend.

Op 18 november 2008 besteedde het programma Opsporing Verzocht al eerder aandacht aan deze zaak. Er kwamen toen veel tips binnen maar dit leidde destijds niet tot een aanhouding. Het onderzoeksteam heeft nog een vraag aan het publiek en is dringend op zoek naar een getuige die een anonieme brief over deze zaak naar de politie stuurde. De politie heeft een vraag over deze brief en is dringend op zoek naar deze tipgever. De politie wilt graag in contact komen met deze tipgever die een anonieme brief stuurde naar het onderzoeksteam.

De politie heeft dinsdagmiddag in verband met deze zaak een sms alert bericht naar bewoners in Reuver verzonden. Op deze manier wilt de politie aandacht vragen voor de uitzending en voor deze heropende zaak.

Het slachtoffer heeft 112 gebeld, maar kreeg niet de kans om te spreken met de alarmcentrale. De lijn bleef echter open waardoor er een bandopname is waarop de stemmen van de overvallers te horen zijn. Deze bandopname zal in het opsporingsbericht te horen zijn.

De uitzending is van 21.50 uur tot 22.35 uur op Nederland 1. Woensdag is de herhaling van de uitzending om 10.05 uur te zien op Nederland 2.
Mensen die iets meer weten over deze zaak kunnen bellen met de opsporingstip lijn: 0800 6070 of met de politie Limburg Noord 0900-8844. Ook kunnen mensen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Op de site van de politie Limburg Noord staat meer informatie over deze zaak onder opsporingsberichten: www.politielimburgnoord.nl
Provincie:
Tag(s):