woensdag, 15. april 2009 - 21:43

Nederland en Duitsland Rocken de grens over

Assen

Tijdens het Bevrijdingsfestival in Assen zal de aftrap plaatsvinden van de EL-DR Rock Tour van Kunst & Cultuur Drenthe. Rockcafé Docx is 5 mei het decor van het eerste optreden van vier getalenteerde bands uit Duitsland en Nederland. In de EL-DR Rock Tour 2009 zorgen Soulburn (NL), June in December (NL), Abzolut (D) en The Four.p.m.Station (D) tijdens vier optredens voor een rockende show. Met de EL-DR Rock Tour wil Kunst & Cultuur Drenthe de muzikale uitwisseling bevorderen tussen bands in de provincies Drenthe en Emsland.

De vier uitgekozen bands hebben de afgelopen maanden bewezen podiumwaardig te zijn. Zo heeft June in December in 2007 de Drentse Popprijs gewonnen en in 2008 op EuroSonic gestaan. Soulburn heeft de laatste versie van ’PromoPop’ gewonnen en speelt als hoofdact op het ‘Rockdepartment Open Air’. The Four.p.m.Station heeft na het opnemen van hun laatste album een reputatie opgebouwd in de Hard-en-Metal Core scène en Abzolut is genomineerd voor de Sampler van het OpenMusicContest.

In Duitsland spelen de bands op het podium van Jugendzentrum Alter Schlachthof (9 mei) in Lingen en JUZ (12 Juni) in Papenburg. Schouwburg Ogterop in Meppel (30 mei) en Café Docx (5 mei) in Assen zwaaien in Nederland de deuren open voor de decibellen.

De EL-DR Rock Tour is mogelijk dankzij de provincie Drenthe, Fonds voor de Podiumkunsten, St. Drentse 5 mei viering, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Alter Schlachthof, Landkreis Emsland, EDR Interreg, JUZ Papenburg, Schouwburg Ogterop, Café Docx en Bundesland Niedersaksen.
Provincie:
Tag(s):