donderdag, 1. januari 2009 - 15:12

Nieuwjaarsnacht in Limburg relatief rustig verlopen

Regio

De politie in de regio Limburg-Noord en -Midden kijkt terug op een rumoerige nieuwjaarsnacht. Vanaf middernacht tot 7.00 uur in de ochtend zijn er 175 incidenten verwerkt. Er zijn 7 personen aangehouden. In Limburg-Zuid is de nacht relatief rustig verlopen, zegt een woordvoerder. Er is één aanhouding verricht. Wel moest de politie met vier patrouilles optreden op de Markt in Oirsbeek na geweld tegenover de brandweer.

In Weert werden twee aanhoudingen verricht op de Oelemarkt. In Venray werden drie personen aangehouden, nadat ze uit discotheek Zenith waren gezet. Het overgrote deel van de meldingen waarmee de politie in Noord- en Midden-Limburg aan het werk is geweest hadden te maken met vuurwerkoverlast en branden. In Oostrum ontstond brand in een woning. Daarbij hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Enkele auto's, containers en een aantal coniferen vatten vlam. Voor zover dat op dit moment bij de politie bekend is raakte een persoon gewond door een vuurpijl. Dit zou zijn gebeurd op de Parade in Venlo. De man kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. In totaal werden vier auto’s door brand beschadigd in Tegelen, Venray, Gennep en Dieteren.

In Limburg-Zuid moest de politie rond 0.30 uur in actie komen op de Markt in Oirsbeek. De brandweer was opgeroepen voor een brandje op de Markt en werd daar gehinderd door een grote groep jongeren die de brandweerlieden met vuurwerk en flessen bestookten. De politie heeft het plein schoongeveegd. Daarbij zijn geen aanhoudingen verricht, aldus de zegsman.

Verder waren er drie meldingen van binnenbrandjes in Maastricht, Geleen en Landgraaf. Deze hebben niet voor grote schade gezorgd. Wel kreeg de politie veel meldingen te verwerken van vuurwerkoverlast en vernielingen veroorzaakt door vuurwerk, zoals opgeblazen prullenbakken. Maar de woordvoerder spreekt verder over een “positief� verlopen jaarwisseling.
Provincie:
Tag(s):