zaterdag, 30. mei 2009 - 17:42

Overvallers reeds lid inbrekersgilde

Harlingen

De twee overvallers van de Ster videotheek in Harlingen blijken tevens diverse inbraken op kerfstok te hebben. Hiervoor werden twee inwoners van Harlingen van 26 en 22 jaar aangehouden. De twee Harlingers zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en zitten nog steeds vast.

De Ster Videotheek werd op donderdag 4 december 2008 overvallen waarbij de overvaller het aanwezige personeelslid met een mes bedreigde om het geld af te geven. Het personeelslid overhandigde een geldkistje aan de gemaskerde man waarna hij de zaak verliet. Een getuige zag even later dat de inzittenden van een auto een geldkistje in water aan de Hermeskade gooiden. Hij noteerde het kenteken van de auto en gaf dit door aan de politie die een onderzoek instelde.

De politie heeft ondertussen het onderzoek naar de overval op de videotheek afgerond. Na de aanhouding van de twee, bekenden zij naast de overval ook een inbraak in een winkel, horecabedrijf en een woning. Bij deze inbraken werden veelal geld en kluizen weggenomen. Door deuren en ramen te forceren verschaften de overvallers zich toegang tot de panden.

Op 24 maart 2009 is de 22-jarige en op 2 april 2009 is de 26-jarige verdachte aangehouden.
Provincie:
Tag(s):