maandag, 22. juni 2009 - 12:56

Politie gaat door met stenengooierszaak

Eindhoven

De politie heropent het onderzoek naar de stenengooierszaak uit 2007. De politie heeft vandaag bekend gemaakt dat er nieuwe informatie beschikbaar is om door te gaan met het onderzoek naar de zaak. Het Openbaar Ministerie heeft eind 2007 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die direct tot de oplossing van deze zaak leidt. Deze beloning is nog steeds van kracht.

Op 29 april 2007 kwam een 72-jarige vrouw uit Aarle Rixtel om het leven bij één van de stenengooierincidenten. Bij dit tragische ongeval werd een steen door de voorruit van de auto van een echtpaar uit Aarle Rixtel gegooid. De vrouw overleed ter plaatse. Haar inmiddels 75-jarige echtgenoot kwam bekneld te zitten in het voertuig. De man raakte zwaar gewond en liep blijvend letsel op.

Ook werd die avond op de Sonseweg in Sint Oedenrode een steen door de voorruit van de auto van een op dit moment 24-jarige automobiliste uit Sint Oedenrode gegooid. De vrouw raakte hierdoor gewond aan haar schouder en kreeg diverse glassplinters in haar lichaam.

Vervolgens werd op de Eindhovenseweg in Son een steen tegen de rijdende auto van een 55-jarige vrouw uit Son en Breugel gegooid. Haar auto raakte beschadigd aan de voorzijde en op het wegdek werd een steen teruggevonden. De vrouw liep geen verwondingen op.

De recherche besteedde destijds reeds meer dan 18.000 uur aan onderzoek, zette 126 bijzondere opsporingsmiddelen zoals taps en observaties in en liep 700 projecten (zogenaamde onderzoeksrichtingen) na. Verder dan een paar jongeren die de naam zouden moeten weten van de dader kwam het team niet. Het ontbrak de politie aan bewijs om ze achter de tralies te krijgen. De nieuwe informatie gaat volgens een politiewoordvoerder niet over de jongeren. Volgens haar gaat de politie in een totaal andere hoek zoeken.
Provincie:
Tag(s):