maandag, 15. juni 2009 - 14:03

Politie lost waarschuwings-schot

Rotterdam

In de nacht van zondag op maandag hebben politiemedewerkers vijf verdachten aangehouden. Rond 1.00 uur zagen getuigen een groep mannen met een vuurwapen op de skatebaan bij de Horatiusstraat. Gewaarschuwde agenten stelden direct een onderzoek in de buurt in.

Zij troffen het vijftal al snel aan. Nadat de mannen waren aangesproken door de politiemedewerkers gingen zij er vandoor. Hierop losten agenten een waarschuwingsschot.

Drie Rotterdamse mannen (17, 19 en 20) konden direct worden aangehouden. Een 19 en 20 jarige man uit Rotterdam renden het Spinozapark in. Met behulp van een warmtebeeldkijker, waar op dit moment een proef mee loopt, werd een verdachte gevonden in de bosjes.

Ook de andere verdachte had zich verstopt in de bosjes. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar bureau. Zij zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Het drietal dat eerder aangehouden werd, mocht na verhoor het bureau weer verlaten. De politie is nog op zoek naar het vuurwapen en heeft een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):