dinsdag, 17. maart 2009 - 20:02

Première twee topmodellen op AutoRAI 2009

Audi laat op de AutoRAI 2009 twee topmodellen hun nationale première beleven. In het paviljoen Sportscars kan het Nederlandse publiek voor het eerst kennismaken met de Audi R8 5.2 FSI quattro (V10) en in het Adventure-paviljoen is de Audi Q7 6.0 TDI V12 bij voorbaat een van dé publiekstrekkers.

Uiteraard is Audi ook in andere paviljoenen goed vertegenwoordigd met een brede dwarsdoorsnee van het modellengamma. De nadruk ligt daarbij op modellen met een groen energielabel.

topsporter. Hij sprint in 3,9 seconden van 0-100 km/h en de topsnelheid bedraagt 316 km/h. Het sportieve karakter wordt nog eens benadrukt door de indrukwekkende sound (de toerenbegrenzer grijpt pas bij 8.700 tpm in) en het feit dat launch control standaard is. Dankzij de optimale gewichtsverdeling (44% vóór, 56% achter), de standaard quattro-aandrijving, een zeer geavanceerde wielophanging en een hoge mate van carrosseriestijfheid, zijn dwarskrachten tot 1,2 G haalbaar. De Audi R8 5.2 FSI quattro valt ook op door zijn zeer uitgebreide standaarduitrusting. Daartoe behoren onder meer volledige LED-verlichting, fijn-nappalederen bekleding, een Bang & Olufsen Sound System, volautomatische airconditioning, DVD Navigatie en een alarmsysteem. De levering van de Audi R8 5.2 FSI quattro start binnenkort. De R8 5.2 FSI quattro is leverbaar vanaf
€ 210.440 inclusief BTW en BPM.

De ultieme Audi Q7
In het Adventure-paviljoen is de Audi Q7 6.0 V12 TDI als Nederlandse primeur aanwezig. Het topmodel van de Audi Q7-reeks beschikt over een 368 kW/500 pk sterke zesliter V12 TDI. Deze unieke krachtbron zorgt voor buitengewone prestaties, zoals een sprint van 0-100 km/h in 5,5 seconden en een (begrensde) topsnelheid van 250 km/h. Bovendien voldoet de V12 nu al aan de Euro 5 emissienorm. Ook het uitrustingsniveau van de Audi Q7 6.0 V12 TDI is van topklasse. Tot het standaardpakket horen een zestraps tiptronic transmissie, Xenon plus koplampen, LED-dagrijverlichting, keramische remmen, 20-inch lichtmetalen velgen, sportstoelen vóór, stoelverwarming, Verano lederen bekleding Bose Surround Sound, navigatie met kleurenscherm en Audi Parking system plus. De Audi Q7 V12 TDI is leverbaar vanaf € 182.710,-.

De kracht van een breed gamma
Op de AutoRAI 2009 presenteert Audi een brede dwarsdoorsnede van het complete modellengamma. De veelzijdigheid van de Audi A3-reeks wordt nog eens benadrukt door de aanwezigheid van de zeer efficiënte A3 1.4 TFSI S tronic met A-label (20% bijtellingscategorie) in het City & Compact-paviljoen en de nieuwe Audi A3 Cabriolet in het Cabrio-paviljoen. De Audi A4 en de vernieuwde Audi A6 zijn beide vertegenwoordigd in Limousine- en Avant-uitvoering. Deze modellen (alle met groen label) zijn te zien in het Family & Travel-paviljoen. De Audi A8 2.8 FSIe (Luxury) toont op zijn beurt aan dat zakelijk rijden ook op het hoogste niveau perfect samen kan gaan met een B-label. Voor de sportief georiënteerde AutoRAI-bezoeker zijn de Audi A5 coupé (Family & Travel) en de Audi TT Coupé (Sportscars) en Roadster (Cabrio) een echte must. Verder eist de nieuwe Audi Q5 in het Adventure-paviljoen een belangrijke rol voor zich op. Het is niet uitgesloten dat ook andere Audi-modellen hun opwachting maken op de AutoRAI 2009. Zodra de komst van deze modellen bevestigd kan worden, volgt daarover nader bericht.
Categorie:
Tag(s):