donderdag, 9. april 2009 - 20:20

Prinses Laurentien op symposium ‘Kansrijk Werken en Leren’

Apeldoorn

Prinses Laurentien der Nederlanden spreekt op donderdag 16 april vertegenwoordigers uit de sector sociale werkvoorziening (SW) toe op het symposium ‘Kansrijk Werken en Leren’ in congrescentrum Orpheus in Apeldoorn.

De Prinses zal in haar speech SW-organisaties oproepen tot het actief bestrijden van laaggeletterdheid. Uit onderzoek blijkt dat 16 tot 20% van de 100.000 medewerkers in sociale werkvoorzieningen laaggeletterd is. Naast de Prinses houdt ook staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, drs. J. Klijnsma, een toespraak tijdens het symposium.

Tevens wordt de publicatie ‘Een wereld van verschil – aanpak van laaggeletterdheid in de SW’ gepresenteerd. In de publicatie staan tien voorbeelden van bestrijding van laaggeletterdheid door sociale werkvoorzieningbedrijven. Om kennisuitwisseling te bevorderen openen op 28 mei en 18 juni respectievelijk vier en vijf SW-organisaties hun deuren voor collega-instellingen. Onder de titel ‘Een kijkje in de keuken van …’ zullen zij aan collega-bedrijven laten zien hoe zij laaggeletterdheid binnen hun organisatie aanpakken.

Het doel van het jaarlijkse symposium is kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen over arbeidsontwikkeling van medewerkers in sociale werkvoorzieningen. De organisatie is dit jaar in handen van SBCM (Arbeidsmarkt- en Ontwikkelingsfonds sociale werkvoorziening) , SW-Journaal en TNO Management Consultants.

Prinses Laurentien zet zich in voor de bevordering van geletterdheid, onder andere als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven en Speciaal Gezant Geletterdheid voor UNESCO (Special Envoy on Literacy for Development).
Provincie:
Tag(s):