zondag, 14. juni 2009 - 20:25

Ruim 4.000 bezoekers voor Festa Natura in Meinweg

Herkenbosch

De 1e editie van Festa Natura in het Meinweggebied in Herkenbosch was succesvol. Dit heeft de organisatie bekend gemaakt.

Ruim 4.000 mensen kwamen naar het jubilerende Bezoekerscentrum De Meinweg. Festa Natura liet zien dat natuur in Limburg nog steeds een feest is. Voor plant en dier, maar ook voor mensen. Gedeputeerde Ger Driessen en Roerdalens burgemeester Ellen Hanselaar noemden het evenement een aanwinst voor Limburg.

Een van de blikvangers van het programma was het kinderprogramma, bedoeld om kinderen (en hun ouders) te verleiden om naar buiten te gaan. Kinderen konden o.a. klimmen, wandelen, reptielen zoeken en leren wandelen met GPS.

Veel van de bezoekers kwamen ook voor de wildernistochten, de wandelingen in het spoor van de bever, de grensoverschrijdende fietstochten en de vele lezingen over natuur in Limburg, waaronder één over de edelherten die naar verwachting binnenkort in de Meinweg terugkeren. De echte liefhebbers bezochten workshops natuurfotografie, digiscoping en diergezichten grimeren.

Festa Natura is een initiatief van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN Consulentschap Limburg, de Limburgse Milieufederatie, ARK Natuurontwikkeling, Waterschap Roer en Overmaas, Stichting Koekeloere en Grenspark Maas, Swalm, Nette. Inzet van de betrokken organisaties is de natuur in Limburg (en daarbuiten) met elkaar te verbinden. Feestlokatie De Meinweg is één van de Limburgse gebieden die de komende jaren met andere natuurterreinen moet worden verbonden tot één groot samenhangend gebied dat zich uitstrekt van het Reichswald bij Nijmegen tot aan de Brunssummerheide. Dat zal er toe leiden dat planten en dieren zich kunnen verplaatsen.
Provincie:
Tag(s):