dinsdag, 27. januari 2009 - 9:23

Schonere bedrijfsauto's voor gemeente Roermond

Roermond

In Roermond hebben zes wijkteams deze week een nieuwe bedrijfsauto gekregen. Deze auto’s leveren aanzienlijk minder luchtvervuiling op dan de oude typen, zo meldt de gemeente.

De levering van de bedrijfswagens komt uitgerekend op het moment dat de EVO (Eigen Vervoers Organisatie) een overeenkomst heeft gesloten over beperking van fijnstofuitstoot door lichte bedrijfsauto’s en kampeerauto’s. De EVO heeft die overeenkomst afgelopen vrijdag gesloten met zestien andere partijen uit het bedrijfsleven en het kabinet. Het doel is om het aantal bedrijfsauto’s met een roetfilter op te schroeven, waardoor een forse reductie van fijnstof wordt bereikt. Het is de bedoeling dat vanaf 2012 nieuw verkochte bedrijfsauto’s allemaal die roetfilter hebben. De aanschaf van een bedrijfsauto met een roetfilter levert op dit moment 400 euro subsidie op.

De nieuwe Ford Transit bedrijfsauto’s van de gemeente Roermond hebben een schone en zuinige EuroIV-motor en een extra cDPF-roetfilter (coated Diesel Particulate Filter) waardoor het milieu wordt ontlast.
Provincie:
Tag(s):