vrijdag, 2. januari 2009 - 9:05

Snelwegen dicht na aanrijdingen door ijzel

Ridderkerk

Vrijdagochtend 2 januari heeft de ijzel op veel wegen in het land geleid tot aanrijdingen. Hierdoor zijn stukken snelweg in het land afgesloten. Dit meldt de ANWB.

Door de ijzel zijn de wegen op sommige plaatsen spekglad. De maximumsnelheid is daarom op diverse snelwegen verlaagd naar verlaagd naar 50 km/uur. Door slippartijen waren er vooral veel aanrijdingen in de buurt van Rotterdam.

Kettingbotsing
Een kettingbotsing waarbij 15 auto’s waren betrokken veroorzaakte een chaos op de A15 bij knooppunt Ridderkerk. De A29 van Bergen op Zoom naar Rotterdam is door ongelukken dicht bij knooppunt Vaanplein.

Gewonde A50
Op de A50 raakte een 25 jarige vrouw uit Eindhoven lichtgewond na een slippartij. Drie auto's raakten, waarschijnlijk door de gladheid, van de weg en belandden in de sloot. De bestuurster van de voorste auto kwam bekneld te zitten. Zij moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De vrouw is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Veghel gebracht. Alle drie de auto's raakten zwaar beschadigd. Een takelbedrijf heeft de wrakken afgevoerd.

A1 afgesloten
In het oosten is de A1 van Apeldoorn naar Amersfoort dicht tussen Kootwijk en Stroe. Ook dat komt door ongelukken die met de gladheid te maken hebben.

'Regent' meldingen bij KLPD
De meldkamer van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft tijdens de ochtendspits van vrijdag 2 januari tussen 05.00 en 08.00 uur ruim 20 ongevalsmeldingen op het autosnelwegennet binnengekregen.

Bij 22 ongevallen waren tenminste 35 voertuigen betrokken. In twee gevallen was er sprake van een lichtgewonde. In een aantal gevallen is de rijbaan voor het verkeer afgesloten geweest.

Waarschuwing
De ongevallen zijn afgehandeld door de Verkeerspolitie van het KLPD, de regiopolitiekorpsen en Rijkswaterstaat. De kans op gladheid blijft de hele dag aanwezig door de lage temperaturen en opvriezende neerslag.

Negeren snelheidsbeperkingen
'Weggebruikers negeren massaal de snelheidsbeperkingen die uit voorzorg op de matrix borden zijn geplaatst. Deze aanduidingen zijn sinds 1991 geen adviessnelheid meer', meldt het KLPD.
Provincie:
Tag(s):