dinsdag, 16. juni 2009 - 21:37

Succes voor brandveiligheidcampagne Assen

Assen

In mei van dit jaar is in Assen de campagne Brandveiligheid Thuis gestart. Het project met als boegbeeld ‘Smokey de Rookmelder’ viert nu al haar eerste succes, de 97-jarige mevrouw Sloots – Meursing vroeg vorige week de 500ste check aan. Een belangrijke mijlpaal voor de wijk Assen-Oost, waar inmiddels de teller voor het aanvragen van de check de 600 nadert. Burgemeester Sicko Heldoorn bezoekt mevrouw Sloots donderdag 19 juni, om haar te feliciteren met haar aanvraag.

De komende drie jaar zet de gemeente Assen in op het verhogen van de brandveiligheid thuis. Dat betekent dat zij het brandveiligheid bewustzijn van haar inwoners wil verhogen en streeft naar een rookmelderdichtheid van minstens 80%. Smokey de Rookmelder is het beeld van de campagne die de gemeente voert. De komende drie jaar kunnen alle inwoners van Assen een zogenoemde brandveiligheidcheck aanvragen. Adviseurs brandveiligheid gaan dan met de bewoner door de woning en checken deze op brandveiligheid. In huizen waar nog geen rookmelders aanwezig zijn, hangt de adviseur er gratis twee op. De campagne start in Assen-Oost en gaat daarna één voor één naar de andere wijken.

De integrale aanpak maakt de campagne in Assen uniek. Naast het uitvoeren van de check gaat de komende jaren een brandweerjuf langs de basisscholen in Assen. Kinderen vanaf groep vier krijgen van haar les over brand. Ook wordt er in straten waar brand is uitgebroken een voorlichtingsbijeenkomst gehouden.

De gemeente Assen werkt in de campagne nauw samen met Energiewacht, Intergemeentelijke Sociale Dienst en Actium.
Provincie:
Tag(s):