maandag, 30. maart 2009 - 15:42

Tientallen slangen in Kabouterland

Exloo

Tientallen slangen en andersoortige reptielen zijn maandag bezorgd bij Kabouterland in Exloo. De vraag doemt dan ook al snel op of slangen wel bij Kabouterland horen.

"Zeker wel", zegt Iris Al van het bekende kleine dierenpark in Exloo. "We staan bekend om het grote aantal kleine dieren en vogels. Slangen en reptielen passen daar ook bij. We krijgen ongeveer dertig soorten, maar daar zitten geen gifslangen bij."

De collectie reptielen blijft tot en met 30 september te zien in Kabouterland. De slangen zijn afkomstig van Walter Getreuer uit Delft. Hij is een van Nederlands bekendste slangenkenners. Regelmatig wordt hij ingehuurd door instanties als brandweer en politie. Hij geldt als expert en hij herkent giftige slangen. Zo zouden er nog al eens giftige slangen in illegale wietkwekerijen opduiken.

De slangententoonstelling was tot nu toe te zien in Reptielenzoo Serpo in Delft. Wegens een verbouwing wordt het niet-giftige deel van de collectie nu ondergebracht in Kabouterland in Exloo. De slangen worden verzorgd door medewerkers van Kabouterland die ervaring hebben met reptielachtigen.

Het dierenpark in Exloo trekt jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers. Iris Al geeft aan dat de reptielencollectie een prachtige aanvulling betekent voor Kabouterland. "Ook voor grotere kinderen is dit heel interessant. We tonen ze niet alleen, ook zijn er informatiepakketten voor scholen te leen. Daarnaast hebben we nogal wat slangen naturalia als eieren, slangen op sterk water en een groot skelet van een slang. Verder krijgen we binnenkort ook vuurbuikpadden en gekko's."
Provincie:
Tag(s):