vrijdag, 18. september 2009 - 21:20

Twee motorrijders gewond; 1 rijbewijs ingevorderd

Weert

Bij een eenzijdig ongeval in Altweerterheide is vrijdagochtend een 27-jarige motorrijder uit Weert gewond geraakt. De man is door een nog onbekende oorzaak in een bocht van de weg geraakt en in de greppel beland.

In eerste instantie werd een trauma-helikopter opgeroepen. Deze kon korte tijd later worden geannuleerd, waarna het slachtoffer per ambulance met buikklachten is overgebracht naar het ziekenhuis.

In Haelen heeft donderdagmiddag een 55-jarige motorrijder uit Meijel ernstig beenletsel opgelopen bij een ongeval. De man maakte die middag een proefrit op een nieuwe motor. In een bocht op de Windmolenven raakte hij de controle over de motor kwijt, waardoor deze voor -en achter uitbrak en de man van de motor werd geslingerd. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

In Weert heeft donderdagavond een 39-jarige motorrijder uit Stramproy zijn rijbewijs moet inleveren, nadat hij verschillende verkeersovertredingen beging met zijn motor.

Medewerkers van de video-surveillance zagen de motorrijder door rood licht rijden. Vervolgens reed de motorrijder op de Maaseikerweg richting Stramproy. Tijdens het inhalen op deze weg negeerde de man een doorgetrokken streep en liep de gemiddelde snelheid op tot 148 km/u daar waar slechts 80 km/u is toegestaan. De politie dwong de man tot stoppen middels een stopteken. De bestuurder negeerde dit teken en ging er vervolgens vol gas vandoor. Aangekomen in de bebouwde kom, waar de maximale snelheid 30 km/u bedraagt, haalde de motorrijder snelheden van 100 km/u. Toen de bestuurder van de motor in de gaten kreeg dat hij de politie niet kon kwijtraken, staakte hij zijn rit. Het rijbewijs is ter plaatse ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):