woensdag, 9. september 2009 - 7:55

Veel imitatiewapens onderschept op Schiphol

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee en Douane op Schiphol hebben tot 1 september 3300 wapens onderschept op de luchthaven Schiphol,het merendeel imitatiewapens.

Door intensieve samenwerking,informatiegestuurd optreden,gehouden controleweken en onderzoeken is dat een flinke stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

In augustus hebben beiden diensten een twee weken durende actie gehouden,waarbij met name passagiers afkomstig uit landen als Turkijke,Griekenland en Spanje werden gecontroleerd op het voorhanden hebben van imitatiewapens.

Imitatiewapens zijn in Nederland strafbaar,met name omdat ze voor afdreiging of bedreiging gebruikt kunnen worden. In 2007 werden 931,in 2008 1098 en nu tot 1 september 1344 wapens,op echt gelijkend,in beslag genomen. De kopers van de wapens kregen hiervoor een boete varierend van 130 tot 180 euro.

Naast de gehouden acties participeren Marechaussee en Douane in de landelijke campagne "Vet Nep",van het Landelijk Platform Vuurwapens,om meer preventie te geven en de jeugd er bewust van te maken dat wapens,dus ook imitatiewapens strafbaar zijn.
Provincie:
Tag(s):