vrijdag, 22. mei 2009 - 16:45

Veel meer camera's op Schiphol

Schiphol

Het cameratoezicht op Schiphol moet worden uitgebreid, zodat de beelden kunnen worden gebruikt bij de bestrijding van misdaad zonder dat het Openbaar Ministerie (OM) daar toestemming voor moet geven. Dit meldt AT5 vandaag.

Dat heeft een woordvoerster van Schiphol vrijdag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. "Het is de wens van het zogenoemde platform Beveiliging en Publieke Veiligheid Schiphol (BPVS) om dit zo in te voeren."

Hiervoor moet ook het aantal camera's op termijn worden vergroot. De maatregelen zouden in juni of juli van dit jaar moeten ingaan, zo bleek vrijdag uit vertrouwelijke stukken van de gemeenteraad van Haarlemmermeer.

Op Schiphol hangen al camera's waar op wordt meegekeken, maar de beelden kunnen alleen achteraf worden opgevraagd in het kader van een justitieel onderzoek.

In het BPVS werken publieke en private partijen, zoals Schiphol, KLM, douane, marechaussee en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding met elkaar samen om de veiligheid en beveiliging van de luchthaven en de burgerluchtvaart te vergroten.

De gemeenteraad van Haarlemmermeer moet nog met de plannen instemmen. De raad vergadert volgende week donderdag achter gesloten deuren over het voorstel.

Burgemeester Theo Weterings wilde niet inhoudelijk op de plannen reageren omdat de stukken nog vertrouwelijk zijn, zo liet hij via zijn woordvoerder weten.
Provincie:
Tag(s):