donderdag, 12. februari 2009 - 9:46

Veertien aanhoudingen na schietincident

Utrecht

Op donderdagochtend vond er een schietpartij plaats en werden 14 personen aangehouden. Er raakte voor zover bekend niemand gewond.
Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou zijn in een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg.

Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een auto met drie personen wegrijden. Zij werden aangehouden evenals zes andere personen die uit de gelegenheid waren, gekomen. Omdat het onduidelijk was of er nog gewapende personen, binnen waren werd het arrestatieteam opgeroepen. Deze betrad de gelegenheid en hier werden nog eens vijf personen aangehouden.

Alle verdachten, in de leeftijd van 16 tot 29 jaar uit Utrecht, werden meegenomen naar het bureau. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat er minimaal één keer is geschoten. Voor zover bij de politie bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Naar aanleiding van een schietincident in café Liberty heeft burgemeester Wolfsen besloten de horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg onmiddellijk te sluiten. Deze bestuurlijke maatregel is genomen in afwachting van nader politieonderzoek naar de toedracht van de schietpartij.
Provincie:
Tag(s):