vrijdag, 29. mei 2009 - 15:40

Weerdsprong nieuwe brug aan Maasboulevard in Venlo

Venlo

Venlonaren hebben massaal gestemd op de twee ontwerpen voor de nieuwe brug aan de Maasboulevard. Een ruime meerderheid van de stemmen ging naar het ontwerp van ipv Delft, ingenieursbureau voor productvormgeving bv. Vandaag onthulde wethouder Testroote ook de naam voor de nieuwe brug: de Weerdsprong. Deze naam werd door twee stemmers bedacht: Twan Ernst uit Belfeld en Jack Opheij uit Venlo.

Het ontwerp van ipv Delft is een moderne, slanke brug die op subtiele wijze refereert aan de Romeinse historie van Venlo. De vorm en met name de detaillering van de ondersteuning verwijst naar de Romeinse boogbrug. Daarnaast zijn de aansluitingen van de steunbogen bijvoorbeeld zo gedetailleerd, dat ze lijken op de opleg- en sluitstenen uit Romeinse tijd. De basisvorm van de bogen is technisch gezien logisch en efficiënt, waardoor de brugconstructie relatief zeer licht kan zijn. Het ontwerp combineert zo hedendaagse bouwtechniek met een historische detaillering.

De Maasboulevard en het stadspark op de Kop van de Weerd worden straks met elkaar verbonden door de nieuwe brug over de passantenhaven. Deze brug vormt een belangrijke schakel in de doorgaande fietsverbinding en is ook de oversteek voor wandelaars langs de Maas. De gemeente Venlo gaat nu samen met ipv Delft het ontwerp van de brug verfijnen. De Weerdsprong wordt begin 2011 opgeleverd.

In totaal zijn er via de stembiljetten en het internet ruim 2600 stemmen uitgebracht.
Provincie:
Tag(s):