vrijdag, 6. maart 2009 - 17:20

Wethouder ontvangt petitie van bezorgde peuterleidsters

Delfzijl

Twee maanden achterstallig loon en onzekerheid over het behoudt van hun baan, hiervoor togen de leidsters van de Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Delfzijl naar het gemeentehuis om hun ongenoegen kenbaar te maken tegenover wethouder Thea van der Veen.

De gemeente Delfzijl besloot onlangs de subsidiekraan voor de peuterspeelzalen dicht te draaien door het financiële wanbeleid van de stichting. Hierdoor kon men de salarissen van de achttien betaalde krachten van de peuterspeelzalen niet uitbetalen.

Ongeveer 75 ouders en kinderen waren eveneens naar het gemeentehuis gegaan om hun leidsters te steunen en ook hun bezorgdheid te uiten. Eerder had een groot aantal ouders de petitie ondertekent die de onrust in de peuterspeelzalen benadrukte.

Wethouder Van der Veen na de petitie in ontvangst en probeerde de leidsters gerust te stellen met een garantie tot een voorschot van het achterstallige loon. Via de sociale dienst en het UWV, is op initiatief van de fractie van de PvdA, een regeling getroffen.

Volgens de wethouder zal de gemeente zich eveneens inspannen om de werkgelegenheid voor de leidsters veilig te stellen. Er heeft zich inmiddels een partij gemeld die de exploitatie van de speelzalen op zich wil nemen.
Provincie:
Tag(s):