woensdag, 4. augustus 2010 - 16:57

Aanhouding voor dodelijk ongeval

Heesch

De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige inwoner van Nistelrode opnieuw aangehouden in verband met het dodelijk verkeersongeval van zondagmorgen j.l. op de Nistelrodeseweg.

Daarbij kwam een 20-jarige man uit Nistelrode om het leven bij een aanrijding. Een getuige belde de politie omdat hij op de Nistelrodeseweg een auto tegen een boom zag staan. Agenten stelde een onderzoek in en troffen het slachtoffer naast de auto in de sloot aan. Het slachtoffer was aan zijn verwondingen overleden.

Omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk meerdere personen in de auto hadden gezeten, gingen agenten in de omgeving op zoek naar mogelijke andere gewonden. Op de Heescheweg werden twee personen aangetroffen. Ze hadden allebei verwondingen. Het ging om twee inwoners van Nistelrode, 25 en 26 jaar oud.

Het duo werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke verkeersongeval en het verlaten van de plaats van het ongeval. De politie startte een onderzoek naar de toedracht van het ongeval en de betrokkenheid van het duo. De mannen uit Nistelrode werden in het ziekenhuis verhoord en heengezonden. Van de 25-jarige man werd in opdracht van de politie een bloedmonster genomen door een GGD-arts omdat er sterke aanwijzingen waren dat hij de bestuurder van de auto was.

Onder meer sporenonderzoek in de auto was aanleiding om de 25-jarige man uit Nistelrode dinsdagavond opnieuw aan te houden. De verdachte is in overleg met de officier van justitie aangehouden toen het vermoeden werd bevestigd dat hij de bestuurder was die verantwoordelijk was voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval terwijl hij onder invloed van alcohol was. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Uit onderzoek is ondertussen gebleken dat de verdachte die nacht ruim vier keer de maximale hoeveel alcohol gedronken had.
Provincie:
Tag(s):