vrijdag, 24. december 2010 - 11:10 Update: 08-07-2014 1:01

Afellay kijkt zijn ogen uit: 'Ik zit tussen Messi en Maxwell in'

(Elf Voetbal) Ibrahim Afellay staat niet bekend als een grote prater, maar na zijn eerste dag bij FC Barcelona heeft hij voldoende te vertellen. De 24-jarige middenvelder, die vanmiddag wordt gepresenteerd, is onder de indruk van zo'n beetje alles bij de club.

Ibi in wonderland, zo zou je het bezoek van de Marokkaanse Nederlander aan Barcelona wel kunnen noemen. In het bijzijn van zijn zaakwaarnemers arriveerde de middenvelder donderdag in de stad, waar hij de medische keuring onderging en een gesprek had met trainer Pep Guardiola.

Afellay was onder de indruk van zijn nieuwe coach. "Wat een uitstraling heeft deze man, niet te geloven", zegt hij op de website van het makelaarsbureau Sport Promotion. "We hebben twintig minuten met elkaar gesproken. De trainer had vrijetijdskleding aan, maar maakte de indruk van een driedelig pak. Zo afgetraind, zo vol zelfvertrouwen. En een hele heldere visie over voetbal. Hij heeft me verzekerd dat ik snel zal wennen hier. Dat doen alle nieuwe spelers, volgens hem."

"Hij heeft me ook inzicht gegeven waar zijn nadruk op ligt, tijdens de trainingen. Veel, zoniet alles met de bal en bewegen, altijd maar bewegen. Daar komt het in het kort op neer. Ze trainen zoals ze spelen, dat lijkt me heerlijk om te ervaren. Veel combinaties, dicht op elkaar en met snelheid. Hij heeft er alle vertrouwen in dat ik hier volop aan spelen zal toekomen. 'Je bent een multifunctionele speler', zei hij. 'Je bent op vier, misschien wel vijf posities inzetbaar. Dat is weinig spelers gegeven tegenwoordig'. Ja, hij gaf me echt een goed gevoel", aldus de enthousiaste Afellay.

De voormalige PSV'er kreeg ook te horen wat zijn plaats in de kleedkamer wordt. "Ik zit straks in de kleedkamer tussen Messi en Maxwell in. Tja, dat is nogal wat zeg, tussen Messi en Maxwell." Als de avond valt, kijkt Afellay alvast vooruit naar de dag van vandaag. "'Balletje hoog houden en voor de eerste keer in het shirt van Barca. Ja, daar zou ik vannacht wel eens van kunnen dromen."
Categorie:
Tag(s):