donderdag, 25. november 2010 - 11:53

Agenten mishandeld bij aanhouding

Schijndel

Woensdagavond zijn een mannelijk en een vrouwelijke politieagent tijdens de aanhouding van een 18-jarige man uit die plaats door hem mishandeld.

De agenten zagen de man, een bekende, in de straat waar hij woont rijden in een auto. Omdat de dienders wisten dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs spraken ze hem aan en deelden hem mede dat zijn auto in beslag genomen zou worden. Hij liep daarop kwaad zijn woning in en bedreigde en beledigde de twee politiemensen, die achter hem aan liepen.

De man wilde de trap oplopen en toen de agenten hem tegen hielden werd hij agressief. Hij sloeg en schopte hij de mannelijke agent direct in het gezicht. Ook sloeg hij diens vrouwelijke collega in haar gezicht en trok haar hard aan haar haren. Pas toen de agenten dreigden pepperspray te zullen gebruiken, staakte de man zijn verzet. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau en ingesloten. De beide politiemensen hielden pijn en zwellingen aan het gezicht aan de klappen over. Ze deden aangifte.
Provincie:
Tag(s):