donderdag, 16. september 2010 - 17:53

Arrestatieteam pakt man op met 2,5 miljoen euro schuld

Rotterdam

Het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft afgelopen vrijdag een 58-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die nog 2,5 miljoen euro aan de Staat moet betalen. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De man is overgebracht naar een gevangenis waar hij drie jaar zal moeten blijven, tenzij hij alsnog het verschuldigde bedrag betaalt. De man is veroordeeld tot het betalen van 3 miljoen euro in het kader van ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel, de zogenaamde ‘Pluk-ze’-wetgeving. De man heeft het geld verdiend in de drugshandel. Ook is hij veroordeeld voor onder andere moord in de jaren negentig.

Bij huiszoekingen werd al eerder voor 500.000 euro aan goederen in beslag genomen. Omdat de man weigerde te betalen is uiteindelijk door het gerechtshof in Den Haag bepaald dat hij voor een periode van maximaal drie jaar in lijfsdwang mag worden genomen. Het uitzitten van lijfsdwang heft de betalingsverplichting niet op en vervangt deze dus niet.

Bij de actie is samengewerkt tussen het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM), de afdeling Zwacri van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), het Openbaar Ministerie in Rotterdam en de Regionale Recherchedienst van de politie Rotterdam-Rijnmond.

Die spoorde de man op in het kader van Offensief Opsporen dat o.a. tot doel heeft om een aantal personen aan te houden van wie de straf nog uitgevoerd, oftewel geëxecuteerd, moet worden.
Provincie:
Tag(s):