vrijdag, 15. oktober 2010 - 13:07 Update: 08-07-2014 1:02

El Hamdaoui:Duurste Mercedes anders kom ik niet naar Ajax

Amsterdam

(Elfvoetbal) "De duurste Mercedes op de markt. Anders kom ik niet naar Ajax." Iets in die bewoordingen moet Mounir El Hamdaoui hebben gezegd begin augustus.

Tijdens de onderhandelingen met Ajax kwam de aanvaller, die toen nog bij AZ onder contract stond, met allerlei aanvullende eisen. Anders zou hij zijn contract in Amsterdam niet ondertekenen. De Marokkaanse international eiste in ieder geval de duurste Mercedes. Als we tenminste Johan Derksen, of beter gezegd een van diens medewerkers die hem dagelijks influisteren, moeten geloven. Dat vertelde hij donderdagmorgen op VI Radio.

Ajax ging uiteindelijk akkoord met de eis van El Hamdaoui en zijn zaakwaarnemer Sietje Mouch, omdat ze de spits niet meer wilden laten lopen. De bolide van El Hamdaoui zou volgens de besnorde hoofdredacteur tot scheve gezichten leiden binnen de selectie van Ajax. Alle spelers van de Amsterdammers rijden in een auto van sponsor Mercedes, maar niemand heeft het duurste type.

De transfer van El Hamdaoui ontaardde in de laatste weken van de transfermarkt in augustus een ware soap. Ajax was al snel akkoord met AZ over een transfersom, maar met de speler duurde dit wat langer. Er gingen zelfs geruchten dat El Hamdaoui een vergoeding voor zijn sportzaak in Rotterdam zou willen hebben, die minder goed zou gaan lopen bij een transfer naar de Amsterdamse recordkampioen. Iets wat later weer werd ontkend overigens.
Categorie:
Tag(s):