woensdag, 22. december 2010 - 13:20 Update: 08-07-2014 1:01

FC Twente dendert door naar de kwartfinale bekertoernooi

Enschede

(Elfvoetbal) Vitesse was dinsdagavond niet bij machte om FC Twente pijn te doen. De Tukkers wonnen kinderlijk eenvoudig van de Arnhemmers. Bij rust was de stand al 4-0 voor de thuisploeg.

Twente begon de wedstrijd beter dan de tegenstander en dat resulteerde ook in de eerste kansjes voor Luuk de Jong. Het duurde echter een half uur voor Twente het eerste doelpunt kon maken. Het kreeg hierbij zelfs nog hulp van de Vitesse-doelman Eloy Room. De keeper blunderde opzichtig bij een afstandschot van Theo Janssen.

Een minuut later zat Twente op rozen dankzij een overtreding van voormalig Tukker Slobodan Rajkovic. Hij vloerde Luuk de Jong binnen het strafschopgebied en scheidsrechter Kevin Blom wees naar de stip. De penalty werd door De Jong zelf benut. Nog voor de rust werd er nog twee keer gescoord. Eerst was Janssen nogmaals de gevierde man en op slag van rust mocht Nacer Chadli na een combinatie met De Jong zijn doelpuntje meepikken.

Na de rust ging de regerend landskampioen vrolijk verder. Dat het niet in de dubbele cijfers liep had de ploeg alleen aan zichzelf te danken, want Vitesse had werkelijk niets in te brengen. De Jong liet het publiek nog wel één keer juichen. Na een uur spelen stond de teller op vijf. Janssen en Brama waren beiden nog dicht bij de zesde. Een vrije trap van Janssen belandde op de paal en Brama raakte met zijn rebound de andere paal.

Nemanja Matic was in de laatste minuten nog wel dicht bij de eretreffer. Zijn vrije trap spatte uiteen op de lat. Het was het enige wapenfeit van de Arnhemmers.