donderdag, 7. januari 2010 - 20:41

Geurend badzout op besneeuwde hoofdwegen

Etten-Leur

De gemeente Etten-Leur heeft het gebrek aan strooizout voor even opgelost. De afdeling Stadsbeheer heeft een partij Atlantisch zeezout kunnen kopen, dat eigenlijk bestemd was om bewerkt te worden tot badzout. "Een halfproduct van badzout met mooie kleuren en een romantisch geurtje, dat wordt uitgestrooid in de straten van Etten-Leur “.

Net zoals andere gemeenten in het land, was Etten-Leur gisteren door haar voorraad strooizout heen geraakt. Dat betekende dat de strooiwagens hun werk niet meer konden doen.

Het bedrijf Nature’s Choice, dat is gevestigd in Etten-Leur en is gespecialiseerd in natuurproducten, heeft echter redding gebracht. De directie heeft de gemeente aangeboden om 18 ton zeezout over te nemen, dat niet voldoende goed is bevonden om bewerkt te worden tot badzout. Mocht het in deze dagen gaan sneeuwen, dan wordt het zeezout in een mimale dosering uitgestrooid op hoofdontsluitingswegen, busroutes en doorgaande fietsroutes in Etten-Leur.

Zegt een medewerker gladheidsbestrijding van Stadsbeheer lachend:”Ik doe dit werk nu 30 jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Een halfproduct van badzout met mooie kleuren en een romantisch geurtje, dat wordt uitgestrooid in de straten van Etten-Leur “.
Provincie:
Tag(s):