maandag, 20. september 2010 - 10:48

Jack Russel overlijdt na aanval Stafford Redstar

Surhuisterveen

De politie heeft zondagavond een Amerikaanse Stafford Redstar van een 31-jarige inwoner van Buitenpost in beslag genomen. De hond had eerder die middag op De Dellen een Jack Russel gegrepen.

Een 48-jarige inwoonster van Surhuisterveen liet haar Jack Russel uit. Plotseling kwamen twee grote honden op haar af. Eén daarvan greep haar hondje en beet het dier. De hond raakte daardoor zwaar gewond. Een omstander wist beide honden uit elkaar te halen. De twee grote honden liepen vervolgens een erf op.

Een andere omstander ging met de 48-jarige vrouw en haar hond naar de dierenarts. Die bleek nog maar weinig voor de hond te kunnen betekenen en het dier overleed dan ook aan zijn verwondingen. Surveillerende agenten werden in het dorp aangesproken over het voorval. De agenten stelden dan ook een nader onderzoek in.

De agressieve hond werd gevonden en vervolgens na overleg met de officier van justitie in beslag genomen. De 31-jarige eigenaar uit Buitenpost werd hiervan op de hoogte gesteld. De eigenaar moet nog als verdachte worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):