donderdag, 25. november 2010 - 8:42 Update: 08-07-2014 0:31

Laagopgeleiden gebruiken internet meer dan hoogopgeleiden

Den Haag

Voor het eerst besteden laagopgeleide Nederlanders dagelijks meer tijd aan internet dan hoogopgeleiden.

Mensen met een lagere opleiding zitten gemiddeld 3 uur en 4 minuten op de digitale snelweg. Dat is bijna een half uur per dag langer dan hoogopgeleide Nederlanders.

Dit blijkt uit het Trendrapport ‘Computer- en Internetgebruik 2010’ van de Universiteit Twente in opdracht van Digivaardig & Digibewust. De onderzoekers spreken van “een sociale revolutie op internet”. De uitkomsten van het onderzoek worden vandaag, tijdens het Jaarcongres van ECP-EPN in Scheveningen, gepresenteerd.

Gemiddeld gebruiken mannen internet dagelijks 3 uur en 18 minuten. Vrouwen besteden hier 2 uur en 54 minuten aan. Het internet wordt nog steeds vooral gebruikt als informatiemedium. Nederlanders gebruiken internet wel steeds vaker voor (sociale) communicatie, ontspanning en entertainment en het doen van transacties zoals het online kopen en verkopen van producten. 14% van de Nederlanders doet dagelijks aan online gaming.

In Nederland wordt het internet opvallend weinig gebruikt voor opleiding en scholing. Slechts 10% gebruikt internet voor telewerken. Nederlanders tussen 16 en 35 jaar gebruiken internet intensiever dan mensen van 35 jaar en ouder. 55 Plussers maken duidelijk meer gebruik van internet bij telewerken.
Categorie:
Tag(s):