vrijdag, 19. maart 2010 - 17:14

Olifant Yu Zin van Emmen naar Engeland

Emmen

Olifantendame Yu Zin gaat verhuizen. Yu Zin, die sinds 1988 in Dierenpark Emmen woont, verhuist op maandag 22 maart naar de dierentuin van Woburn in Engeland.

Olifanten verschillen erg van elkaar qua karakter en daarom zijn onderlinge relaties in een kudde erg ingewikkeld. Hechte vriendschappen, maar ook langdurig verstoorde relaties komen voor. Familiebanden zijn daarentegen altijd erg hecht, met name tussen moeders en dochters. Yu Zin heeft geen familiebanden meer in Emmen. Zij heeft in het verleden alleen zonen ter wereld gebracht, die allen al verhuisd zijn.

De olifantenfamilie heeft het afgelopen jaar met veel veranderingen te maken gehad. Na de dood van Annabel en Swe San Thay veranderden de verhoudingen in de groep en ontstond er veel onrust. Omdat Yu Zin geregeld de aanstichtster is van deze onrust, is het nodig haar naar een ander dierenpark te verhuizen.

In Engeland zal ze samen met 3 andere olifanten een groot verblijf gaan betreden. Op maandagochtend zal er een grote Renault truck van Jager uit Groningen met transportkist komen voorrijden, die Yu Zin veilig naar Engeland zal brengen.
Provincie:
Tag(s):