woensdag, 14. april 2010 - 20:09

Riool in binnenstad ’s avonds vervangen

Groningen

De komende weken - tot 2 juli — vervangt de gemeente Groningen de riolen in de binnenstad tussen de Guldenstraat en de Munnekeholm. Het bijzondere van deze vervanging is dat de werkzaamheden alleen in de avonduren worden uitgevoerd.

Vanaf maandag 19 april gaat in de Groninger binnenstad vier dagen in de week om 18.00 uur het trottoir open om de huisaansluitingen op het riool te vervangen. In juli wordt het riool vernieuwd zonder open ontgraving.

Helemaal zonder open ontgraving kan het vervangen van het riool niet. Zowel op de kop van de Vismarkt, het Koude Gat als de Vismarkt tussen de Haddingestraat en Folkingestraat is het riool dusdanig oud (meer dan honderd jaar) en complex, dat hier relinen niet mogelijk is en met de ouderwetse manier gewerkt moet worden.

Het dagelijkse ritueel van zondag tot en met donderdagochtend bestaat uit het open maken van het trottoir, zoveel mogelijk huisaansluitingen vervangen zodat om 23.00 uur het trottoir weer dicht is. De volgende ochtend wordt voordat de winkels opengaan het trottoir weer vlak gemaakt door het ‘natrillen’ van de gele steentjes. Er zijn dus alleen werkzaamheden onder het trottoir als er geen winkelend of uitgaanspubliek is. En is het publiek er wel, dan liggen de straten er netjes bij.
Provincie:
Tag(s):