zaterdag, 10. april 2010 - 13:08

Slachtoffer brand Den Bosch overleden

Den Bosch

De man die vrijdagochtend bij een woningbrand aan de Derde Haren ernstig gewond raakte, is vrijdagavond aan zijn verwondingen bezweken. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Vermoedelijk gaat het om de bewoner van het pand. Gezien de ernstige brandwonden zal forensisch onderzoek 100% zekerheid moeten geven.

Toen de brandweer vrijdagmorgen aan de Derde Haven aankwam, stonden de eerste en tweede verdieping van de woning al in brand. Buurtbewoners hadden de voordeur van het huis opengebroken en hadden de gaskraan dichtgedraaid.

De brandweer vond het slachtoffer op de eerste verdieping. Hij werd snel naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch gebracht waarna hij overgebracht is naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

De brand was snel geblust maar de bovenste verdieping was geheel uitgebrand. Bij de brand is een beperkte hoeveelheid asbest vrijgekomen. Via de gemeente is een deskundig bedrijf ingeschakeld om de openbare weg en het dak van de woning te ontdoen van asbest. Er is volgens milieuexperts van de brandweer en gemeente geen gevaar geweest voor de gezondheid van omwonenden.

De gemeente informeert de omwonenden door middel van een brief. De afdeling Forensisch Technische Opsporing zal zaterdag een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):